Aan de slag stap 1

Een eerste stap om de ruimtelijke informatie van uw afdeling en/of organisatie gereed te maken voor implementatie in één integraal Omgevingsplan is het ordenen en opschonen van de huidige planvoorraad. Dit is het eerste onderdeel van het stappenplan van Viewpoint. Klik hier om de introductie hiervan te bekijken.

De planvoorraad van gemeenten ligt vast in het manifest van Ruimtelijkeplannen.nl en de IMRO publicatiesoftware. Sinds de invoering van de digitaliseringsverplichting heeft deze voorraad bij vele gemeenten een flinke omvang gekregen. Een deel hiervan kan verwijderd worden omdat het voorbereidende fasen zijn. Ook dienen de dossierstatussen gecontroleerd worden op juistheid.

Viewpoint biedt in deze fase een analyse aan van de planvoorraad. Door middel van een GIS wordt een analyse gedaan van het manifest waarbij de 'witte vlekken' waar nog geen juridische regeling is getroffen, in één oogopslag getoond worden. Vervolgens kan voor deze gebieden een plan van aanpak worden opgesteld.

Wilt u meer weten over de inhoud en de uitwerking van de afzonderlijke stappen, de consequenties en voordelen voor uw organisatie en de ondersteuning die Viewpoint kan bieden? Neem dan contact op via 040 304 1085 en vraag naar Sander Hoosemans of per mail info@viewpoint.nl

Keer terug